Product: 
ccc6

Gebruik Configuratie-assistent of Migratie-assistent om gegevens van een CCC-reservekopie te migreren naar een nieuwe Mac

Wanneer u een nieuwe computer van Apple krijgt, heeft deze een specifieke macOS-versie en ook nog een ‘build’ die specifiek voor de hardware is. De nieuwe Mac kan niet opstarten vanaf de oudere versie en build van macOS die op de oude Mac zijn geïnstalleerd. Daarom kunt u de reservekopie van uw oude Mac niet terugzetten op de nieuwe Mac. We raden aan dat u de app Configuratie-assistent (wordt gestart bij de eerste opstart van de nieuwe Mac) of Migratie-assistent gebruikt om de inhoud van de oude Mac te migreren naar de nieuwe Mac. U kunt rechtstreeks vanaf een CCC-reservekopie van de oude Mac migreren. Na de migratie van uw gebruikersaccounts en apps via Configuratie- of Migratie-assistent kunt u CCC blijven gebruiken om reservekopieën van uw Mac te maken op hetzelfde reservekopievolume als voorheen bij de oude Mac.

Migratie-assistent en het CCC SafetyNet

Als op uw reservekopievolume de map "_CCC SafetyNet" staat, kunt u die map naar de Prullenmand verplaatsen voordat u Migratie-assistent gebruikt om te voorkomen dat die map tijdens een migratie wordt gekopieerd. Dit is vooral belangrijk als die map veel gegevens bevat en als u een migratie uitvoert naar een schijf die kleiner is dan het reservekopievolume. Als u de SafetyNet-maop op het reservekopievolume wilt behouden, maakt u de Prullenmand niet leeg. Wanneer Migratie-assistent klaar is, kunt u de SafetyNet-map weer verplaatsen naar het rootniveau van het reservekopievolume.

Gerelateerde documentatie

Nadat u gegevens hebt gemigreerd naar uw nieuwe Mac...

Na de migratie van uw gegevens met de Migratie-assistent van Apple gaat u wellicht enkele dingen moeten doen. Veel softwarebedrijven koppelen de registratie aan de schijf of Mac waarop de app is geïnstalleerd om zo piraterij terug te dringen, waardoor u mogelijk enkele apps opnieuw moet registreren. Bij sommige apps moet u mogelijk ook de locatie van de gegevensopslag opnieuw selecteren. We hebben enkele veelvoorkomende problemen met apps besproken in deze sectie: Waarom vertonen sommige apps een ander gedrag of vragen ze het serienummer nadat ze zijn teruggezet vanaf de reservekopie?

Ook CCC zal uw hulp nodig hebben als u de reservekopietaken weer wilt gebruiken op de nieuwe Mac. Wanneer u taken migreert naar een nieuwe Mac, onderbreekt CCC de reservekopietaken om te voorkomen dat ze per vergissing worden gestart. Open CCC, selecteer elke taak en kies ervoor om de taak te activeren wanneer u hierom wordt gevraagd. Alle taken met een verwijzing naar een volume van de oude Mac zult u naar een nieuw volume moeten verwijzen, zelfs als de volumenaam gelijk is. Als de bron bijvoorbeeld ‘Macintosh HD’ was op de oude computer en nog steeds ‘Macintosh HD’ is op de nieuwe Mac, moet u de bron opnieuw verwijzen naar het nieuwe Macintosh HD-volume. Klik op de bronkiezer en kies de optie om een andere bron te selecteren. Selecteer vervolgens het juiste bronvolume.

Klik op de bronkiezer en kies de optie om een andere bron te selecteren
Selecteer de nieuwe bron

Zodra u zeker weet dat u alle gegevens hebt gemigreerd naar de nieuwe Mac, kunt u de oude Mac opschonen voordat u die aan iemand anders geeft. In dit artikel van Apple krijgt u advies hierover: Apple Kbase #HT201065: Wat u moet doen voordat u uw Mac verkoopt, weggeeft of inruilt